3/5/13

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Αντιπερειφεριάρχης Π.Ε. Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης στον Ναυτικό Όμιλο Γιαννιτσών


 Τον Ναυτικό Όμιλο Γιαννιτσών και το Διεθνές Ναυταθλητικό Κέντρο του Λουδία επισκέφθηκε χθες το απόγευμα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη της περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, Θεόδωρο Θεοδωρίδη και τους Περιφερειακούς Συμβούλους, Μαρία Ζωγράφου, Μαρία Καράμπελα και Γιάννη Ανδρίτσο.

Ο Περιφερειάρχης εντυπωσιασμένος από την περιβαλλοντική ομορφιά του χώρου και τις εγκαταστάσεις συνομίλησε με τον Πρόεδρο, Νίκο Θωμαίδη και τα παριστάμενα μέλη του Δ.Σ. του Ομίλου. Παρατηρώντας τους Αθλητές του Ομίλου στα ήρεμα νερά του Λουδία να προπονούνται για το επικείμενο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας, ενημερώθηκε για την πορεία τους, τις διακρίσεις τους αλλά και για τις σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης του Ναυταθλητικού Κέντρου όπως και για τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ν.Ο. Γιαννιτσών που είναι:

1ον Ο απαραίτητος καθαρισμός του Υδάτινου στίβου από καλάμια, και νούφαρα που αποτελούν σημαντικότατο πρόβλημα στην ασφαλή και απρόσκοπτη  προπόνηση των Αθλητών του Ομίλου αλλά και των Ξένων Αθλητικών αποστολών που φιλοξενούνται συχνά στον χώρο για την χειμερινή τους προετοιμασία. Ήδη στο παρελθόν η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας προχώρησε σε αποτελεσματικό καθαρισμό των όχθεων του Ποταμού και αυτό επικροτήθηκε αναλόγως από όσους προπονήθηκαν η αγωνίσθηκαν στους Ετήσιους Διασυλλογικούς Αγώνες που διοργανώνει ο Ν.Ο.Γ. σε συνεργασία με τον Δήμο Πέλλας και την περιφερειακή Ενότητα Πέλλας.

2ον Ο Περιφερειάρχης ενημερώθηκε και για το χρόνιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Όμιλος με την μη ύπαρξη αστικής η υπεραστικής συγκοινωνίας της πόλης των Γιαννιτσών με τον Ναυταθλητικό κέντρο και αποτελεί τον σημαντικότερο ίσως ανασταλτικό παράγοντα στην προσέλκυση νέων αθλητών στα αθλήματα που καλλιεργούνται στον Ναυτικό Όμιλο Γιαννιτσών. Ο κος Τζιτζικώστας δεσμεύθηκε μαζί με τον κο Θεοδωρίδη να διερευνηθεί μία μόνιμη λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα σε συνεργασία πάντα με τον Δήμο Πέλλας.

Ο Περιφερειάρχης δεσμεύθηκε να ξαναεπισκεφθεί σύντομα τον Ναυτικό όμιλο Γιαννιτσών για να ενημερωθεί λεπτομερώς, να ακούσει τις προτάσεις των μελών του Ν.Ο.Γ. και να επιθεωρήσει τις εγκαταστάσεις του Ναυταθλητικού Κέντρου.

Δήλωση του Πρόεδρου του Ν.Ο. Γιαννιτσών Νικόλαου Θωμαίδη:
Είναι μεγάλη τιμή για μας που αυτές τις Άγιες Ημέρες της Αναστάσεως του Κυρίου, με το βαρύ πρόγραμμα που έχει ο Περιφερειάρχης μας Απόστολος Τζιτζικώστας τήρησε την υπόσχεση που μου είχε δώσει λίγες μόνο μέρες μετά την εκλογή του στην θέση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας και επισκέφθηκε τον Ναυτικό Όμιλο Γιαννιτσών και τις εγκαταστάσεις του Διεθνούς Ναυταθλητικού Κέντρου στον Λουδία μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας Θεόδωρο Θεοδωρίδη, δίνοντας μας έτσι την ευκαιρία να τους ενημερώσουμε επι τόπου για τις σημαντικές προοπτικές ανάπτυξης του Ναυταθλητικού Κέντρου, για τα χρόνια προβλήματα που αντιμετωπίζουμε αλλά και για το πολύ σημαντικό έργο που παράγεται εδώ. Ο Ν.Ο. Γιαννιτσών στα 35 χρόνια της Ιστορίας του έχει να επιδείξει πολύ σημαντικές επιτυχίες. Πέρα από τα πολυάριθμα κύπελλα που κοσμούν την τροπαιοθήκη του, 110 Πανελλήνια Μετάλλια, κάτι μοναδικό για τον Νομό μας. Αθλητές του Ομίλου μας συμμετέχοντας στην Εθνική Ομάδα Κωπηλασίας για πολλά χρόνια αγωνίσθηκαν σε Ολυμπιακούς Αγώνες, Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα κερδίζοντας σημαντικές διακρίσεις. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι ο ποταμός Λουδίας και οι Σύγχρονες Ναυταθλητικές εγκαταστάσεις που βρίσκονται εδώ μπορούν να αποτελέσουν προμετωπίδα τουριστικής ανάπτυξης του Δήμου Πέλλας και να συντελέσουν στην γενικότερη ανάδειξη της περιοχής.