17/5/13

ο Ναυτικός Όμιλος Γιαννιτσών στο 79ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας...


Το 79ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κωπηλασίας (HRC Ford) Ανδρών, Γυναικών, Εφηβων, Νεανίδων πραγματοποιήθηκε με απόλυτη επιτυχία στις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Κωπηλατοδρόμιου στον Σχινιά από την Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία την προηγούμενη εβδομάδα με συμμετοχή 410 Αθλητών σε 282 πληρώματα. Ο Ναυτικός Όμιλος Γιαννιτσών όπως κάθε χρόνο ήταν εκεί και συμμετείχε με αποστολή 12 Αθλητών.
Οι Κωπηλάτες και Κωπηλάτριες του Ν.Ο. Γιαννιτσών αν και δεν ανήκαν όλοι ηλικιακά στις κατηγορίες του συγκεκριμένου πρωταθλήματος κατάφεραν να προκριθούν στους 5 τελικούς των 6 αγωνισμάτων που συμμετείχαν κερδίζοντας ένα χάλκινο μετάλλιο που έφερε τον όμιλο στην 12η θέση της βαθμολογίας ανάμεσα σε 28 Κωπηλατικά σωματεία απ’ όλη την Ελλάδα.

·         Οι Κατερίνα Σταυρακάκη, Μαρία Σταυρακάκη, Πηνελόπη Αλμπαντάκη και Κατερίνα Μαξούρη, αφού πρώτα αγωνίστηκαν στον προκριματικό και μετά στον ημιτελικό, κέρδισαν την πρόκριση στον τελικό του τετραπλού (4Χ) σκιφ Νεανίδων. Σε έναν κυριολεκτικά συγκλονιστικό τερματισμό κατάφεραν να κατακτήσουν την 3η θέση και να φορέσουν στο στήθος το Χάλκινο μετάλλιο.

·         Στο αγώνισμα του τετραπλού (4Χ) σκιφ Ανδρών οι Χρήστος Ψηλομέσης, Άλκης Κεσίδης, Γρηγόρης Θωμαίδης και Κώστας Λεωνίδης, έχοντας ελάχιστες ώρες προετοιμασίας λόγω σπουδών, αγωνίστηκαν στον τελικό τερματίζοντας στην 4η θέση σε μια εξαιρετικά δύσκολη κούρσα κάνοντας μια αξιόλογη προσπάθεια και άφησαν πολύ καλές εντυπώσεις.

·         Η Ράνια Θωμαίδου και Βαίτσα Μαρκοπούλου αν και κορασίδες συμμετείχαν σ αυτό το πρωτάθλημα για πρώτη φορά έχοντας ως στόχο τον μεγάλο τελικό της Δικώπου (2-) Νεανίδων αγωνίστηκαν στον προκριματικό και μετά στον ημιτελικό του αγωνίσματος όπου και κέρδισαν την συμμετοχή τους στον τελικό και τερμάτισαν στην 5η θέση κάνοντας μια πολύ καλή κούρσα.

·         Οι αδερφές Κατερίνα και Μαρία Σταυρακάκη συμμετείχαν σε δύο τελικούς ακόμη, στον τελικό του Διπλού (2Χ) σκιφ ελ. Βαρών Γυναικών όπου τερμάτισαν στην 5η θέση και στον τελικό του Διπλού (2χ) σκιφ Γυναικών -23 τερματίζοντας στην άκρως τιμητική 6η θέση μια και στις υπόλοιπες 5 θέσεις τερμάτισαν πληρώματα με αθλήτριες πολύ υψηλού επιπέδου κωπηλασίας με Παγκόσμιες διακρίσεις.

·         Στο Διπλό (2Χ) Εφήβων οι Ιωάννης Παπαδόπουλος και Δήμος Στεφανίδης σε ένα αγώνισμα όπου παραδοσιακά υπάρχουν πολλές συμμετοχές, έτρεξαν στον προκριματικό και μετά στον επαναληπτικό αγώνα χωρίς να καταφέρουν την συμμετοχή τους στον μεγάλο τελικό και αγωνίστηκαν στον μικρό τελικό όπου και κατετάγησαν στην 10η θέση δείχνοντας πολύ καλά στοιχεία και ικανότητες για μελλοντικές διακρίσεις.

Αρχηγός της αποστολής ήταν ο Γιώργος Μαξούρης. Γεν. Γραμματέας του Ομίλου συνεπικουρούμενος από τους: Νικόλαο Αλμπαντάκη, έφορο εγκαταστάσεων και υλικού και  Τάσο Μητκάκη, αν. Μέλος του Δ.Σ. του Ομίλου. Οι προπονητές του Ομίλου, Ανδρέας Λιγγερίδης και Λευτέρης Καράμαλης έκαναν το καλύτερο δυνατό για την σωστή προετοιμασία όλων των Αθλητών στους Αγώνες και το Δ.Σ. τους συγχαίρει για την εξαιρετική αυτή εμφάνιση στην Α’ φάση του Παν. Πρωταθλήματος.

Στους Αγώνες παρευρέθηκε ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης, επίσημος προσκεκλημένος της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας όπου και επισκέφθηκε την αποστολή του Ν.Ο.Γ. (στα νεανικά του χρόνια υπήρξε αθλητής του Ομίλου) και ευχήθηκε Καλή Επιτυχία σε Αθλητές και Προπονητές. Το παρών έδωσε σε όλη την διάρκεια του ΠΠΚ και ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Γιαννιτσών και αν. Μέλος του Δ.Σ. της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας, Νικόλαος Θωμαίδης.

Σημαντική η βοήθεια που προσέφερε για άλλη μια φορά το Ι.Κ.Τ.Ε.Ο. Γιαννιτσών,  Χορηγός του Ν.Ο.Γ., για την πραγματοποίηση και αυτής της αποστολής σε αγώνες.