6/2/14

Η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και οι Βραβεύσεις του Ναυτικού Ομίλου Γιαννιτσών



Στην εκδήλωση παρευρεθήκαν η Βουλευτής Πέλλας Θεοδώρα Τζάκρη, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Θεόδωρος Θεοδωρίδης, ο Αντιδήμαρχος Κρύας Βρύσης Χρήστος Πασσαλής, ο Αντιδήμαρχος Πέλλας Νίκος Σαμόπουλος, ο Αντιδήμαρχος Μεγ. Αλεξάνδρου & Αθλητισμού Στέφανος Τοπάλογλου, ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Λάκης Βασιλειάδης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πέλλας Μιχάλης Παναγιωτίδης, ο Πρώην Δήμαρχος Γιαννιτσών και νυν Δημοτικός σύμβουλος Νίκος Παπανικολάου, ο Πρώην Δήμαρχος Γιαννιτσών και νυν Διοικητής του Νοσοκομείου Γουμένισσας Στέλιος Βαμβίνης, ο Πρώην Δήμαρχος Πέλλας Απόστολος Τσαλταφερίδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Ανδρίτσος, η Περιφερειακή Σύμβούλος Μαρία Ζωγράφου,ο Δημοτικός Σύμβουλος Θέμης Αρνάκης, ο Υπ. Δήμαρχος Πέλλας Στάθης Καστερίδης, ο Διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Γιαννιτσών Πέτρος Περδικάτσης, η Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Κωπηλασίας της Εθνικής Ομάδας της Κύπρου Άννα Ιωάννου και ο Ομοσπονδιακός Προπονητής Κωπηλασίας της Κύπρου Σπύρος Ασπρογέρακας. Στην εκδήλωση επίσης παρευρέθηκαν οι Αθλητές του Ομίλου, οι Προπονητές Ανδρέας Λιγγερίδης και Χριστίνα Πασχαλούδη, Γονείς, μέλη και πολλοί φίλοι του Ναυτικού Ομίλου Γιαννιτσών.


Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης προβλήθηκε Video αφιερωμένο στα 35 χρόνια από την Ίδρυση του Ομίλου και πολλοί από τους παρευρισκόμενους συγκινήθηκαν βλέποντας τον εαυτό τους, τα παιδιά του η φίλους και συναθλητές τους σε ιδιαίτερα ένδοξες στιγμές από μια πορεία χρόνων γεμάτη επιτυχίες και διακρίσεις.

Οι Τιμητικές βραβέυσεις του ΝΟΓ ξεκίνησαν με την απονομή τιμητικής πλακέτας στον  Καθ. Φυσικής Αγωγής Κυριάκου Παπαδόπουλου, ένος εκ των δύο Ιδρυτικών μελών του ΝΟΓ, την απονομή έκανε ο πρώην Δήμαρχος Στέλιος Βαμβίνης, ο οποίος σε έναν σύντομο χαιρετισμό αναφέρθηκε στον αγώνα που έγινε επι της Δημαρχίας του για την ολοκλήρωση του Κωπηλατικού Κέντρου του Λουδία.
Στην συνέχεια βραβεύθηκαν δύο Αθλητές του Ομίλου με τεράστια προσφορά στην Αγωνιστική Ιστορία του ΝΟΓ..
Τον Φίλιππο Χρυσοχόου βράβευσε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Θεοδωρίδης και η Περιφερειακή Σύμβουλος Μαρία Ζωγράφου.
Τον Φώτη Μπάλκογλου βράβευσε ο Πρώην Δήμαρχος Γιαννιτσών Νίκος Παπανικολάου.
Ιδιαίτερα συγκινητική η στιγμή της βράβευσης, του Κυριάκου Χρυσοχόου, πατέρας του Φίλιππου και μέλος του ΔΣ για πολλά χρόνια, από τους ανθρώπους που έδωσαν και την ψυχή τους για φτάσει ψηλά ο Ναυτικός Όμιλος Γιαννιτσών, η βράβευση έγινε από τον Αντιδήμαρχο Μεγ. Αλεξάνδρου & Αθλητισμού Στέφανο Τοπάλογλου,

Οι βραβεύσεις συνεχίστηκαν με,
την Κατερίνα Μαξούρη, Χάλκινη Πρωταθλήτρια στο 4Χ Νεανίδων στο ΠΠΚ στον Σχινιά και επίσης Χάλκινη Πρωταθλήτρια στον 4Χ Κορασίδων στο ΠΠΚ στην Καστοριά, να παραλαμβάνει τιμητική πλακέτα από τα χέρια της Βουλευτού Πέλλας Θεοδώρας Τζάκρη.
την Πηνελόπη Αλμπαντάκη, Χάλκινη Πρωταθλήτρια στο 4Χ Νεανίδων στο ΠΠΚ στον Σχινιά και επίσης Χάλκινη Πρωταθλήτρια στον 4Χ Κορασίδων στο ΠΠΚ στην Καστοριά, να παραλαμβάνει τιμητική πλακέτα από τον Αντιδήμαρχο Πέλλας Νίκο Σαμόπουλο.
την Κατερίνα Σταυρακάκη, Χάλκινη Πρωταθλήτρια στο 4Χ Νεανίδων στο ΠΠΚ στον Σχινιά, βράβευσε ο Αντιδήμαρχος Κρύας Βρύσης Χρήστος Πασσαλής.
την Μαρία Σταυρακάκη, Χάλκινη Πρωταθλήτρια στο 4Χ Νεανίδων στο ΠΠΚ στον Σχινιά, βράβευσε ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πέλλας Μιχάλης Παναγιωτίδης.
την Ράνια Θωμαΐδου, Χάλκινη Πρωταθλήτρια στον 4Χ Κορασίδων στο ΠΠΚ στην Καστοριά, βράβευσε ο Αντιπεριφερειάρχης Θεόδωρος Θεοδωρίδης.
την Κατερίνα Μπαλλή, Χάλκινη Πρωταθλήτρια στον 4Χ Κορασίδων στο ΠΠΚ στην Καστοριά βράβευσε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Γιάννης Ανδρίτσος.
Βραβεύτηκε επίσης ο Κωπηλάτης Γιάννης Παπαχριστούδης, γιατί αν και μόλις λίγο καιρό από το ξεκίνημα του στην κωπηλασία, μετά από Τεστ που έγιναν σε όλη την Ελλάδα, επιλέχθηκε μαζί με άλλους 45 Κωπηλάτες και Κωπηλάτριες, από την Ομοσπονδιακή Προπονήτρια Κα Δήμητρα Γιαννιού, για να συμμετάσχει σε Προπονητικό Κοινόβιο Ανάπτυξης που έγινε στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς από την Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία, την βράβευση έκανε ο Πρώην Δήμαρχος Πέλλας Απόστολος Τσαλταφερίδης,
Ακολούθησαν βραβεύσεις των δύο βασικών υποστηρικτών του ΝΟΓ.
Η εταιρεία ΟΔΟΤΕΚ ΟΕ του Βασίλη Βασιλειάδη βραβεύτηκε για την πολύτιμη συμπαράσταση της στην επιτυχημένη διοργάνωση των Διεθνών Κωπηλατικών Αγώνων που διοργάνωσε ο ΝΟΓ το 2013, την βράβευση έκανε ο Δημοτικός Σύμβουλος Θέμης Αρνάκης.
Η εταιρεία Πένογλου-Δουβατζής ΙΚΤΕΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ επε για την πολύτιμες υπηρεσίες που προσέφερε στον Όμιλο κατά το έτος 2013 ως επίσημος Χορηγός, την βράβευση έκανε ο Υπ. Δήμαρχος Στάθης Καστερίδης.

Ακολούθησε η κοπή της πίτας από τον Πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Γιαννιτσών Νίκο Θωμαΐδη και τον Αντιπεριφερειάρχη Θεόδωρο Θεοδωρίδη, η πίτα των Αθλητών περιείχε τρία τυχερά φλουριά τα οποία κέρδιζαν και αντίστοιχα δώρα.
Το 1ο φλουρί κέρδισε ο κωπηλάτης Σεραφείμ Χατζηδάκης με δώρο προσφορά από το κατάστημα Γερμανός.
Το 2ο φλουρί κέρδισε η Κατερίνα Μαξούρη με δώρο προσφορά από το κατάστημα Voras Action
To 3ο φλουρί κέρδισε η Αναστασία Γρηγοριάδου με δώρο προσφορά από το καταστημα CBC computers

Για τον Ναυτικό Όμιλο Γιαννιτσών
Αθανάσιος Γίδαρης
Έφορος Δημ. Σχέσεων


Παρατίθεται η ομιλία του Προέδρου του Ν.Ο. Γιαννιτσών, Νικόλαου Θωμαΐδη
Αγαπητοί προσκεκλημένοι, Αγαπητοί Γονείς, Αγαπητοί Αθλητές,
εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου του Ναυτικού Ομίλου Γιαννιτσών σας καλωσορίζω και σας ευχαριστώ που τιμάτε με την παρουσία σας την σημερινή μας καθιερωμένη εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας και βράβευσης παλιών και νέων Αθλητών αλλά και ανθρώπων σημαντικών για μας στον ΝΟΓ, ανθρώπων που με την υλική και ηθική συμπαράσταση που μας παρέχουν, στηρίζουν την προσπάθεια μας για την ανάπτυξη του Ναυταθλητισμού στην περιοχή μας.
Ακούγεται πραγματικά παράξενα στα αυτιά μας η λέξη ΄΄Ναυταθλητισμός΄΄  και είναι λογικό… Συνήθως με ρωτάνε φίλοι από άλλες περιοχές, μα που κάνετε κωπηλασία στα Γιαννιτσά ?? με απορία και αυτό με κάνει χαρούμενο γιατί μου δίνεται η ευκαιρία να τους γνωστοποιήσω ότι στην Πέλλα μπορεί να μην έχουμε Θάλασσα η Λίμνη τώρα πια, έχουμε όμως, ίσως, το καλύτερο ποτάμι στα Βαλκάνια για κωπηλασία και κανό καγιάκ και ένα Κωπηλατικό Προπονητικό Κέντρο Ολυμπιακών προδιαγραφών, και αυτό δεν το λέω μόνο εγώ, το λένε δεκάδες Κωπηλάτες και Κωπηλάτριες με Ολυμπιακές και Παγκόσμιες διακρίσεις που έχουν τρέξει αγώνες η έχουν προπονηθεί στα πάντα ήρεμα νερά του Λουδία. Σας επισημαίνω στο σημείο αυτό αγαπητοί προσκεκλημένοι ότι το Κωπηλατικό Κέντρο και ο Ναυτικός Όμιλος Γιαννιτσών κατ΄επέκτασιν, χρίζει μεγαλύτερης προσοχής από μέρους σας.
Ο Λουδίας είναι ιδανικός για το άθλημα της κωπηλασίας για πολλούς λόγους, μερικοί από αυτούς είναι:
1ον είναι απάνεμος όλο τον χρόνο,
2ον δεν έχει ιδιαίτερη ροή λόγο του ότι βρίσκεται σε υψόμετρο 0,
3ον δεν μπορεί να στερέψει γιατί βρίσκεται στην ίδια επιφάνεια με την θάλασσα.
4ον και πολύ σημαντικό, έχει μια ευθεία 2,500 μ. κάτι που δεν υπάρχει σε άλλο ποτάμι στην Ελλάδα.

Τίποτε όμως από όλα αυτά όμως δεν θα είχε καμία σημασία αν πριν από 35 χρόνια 2 άνθρωποί, ο Γιάννης Γεωργιάδης και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, δεν διέκριναν όλα αυτά τα πλεονεκτήματα και δεν επιχειρούσαν το ακατόρθωτο. Ποιο είναι αυτό ?? Μα το να στήσουν έναν Ναυτικό Όμιλο από το μηδέν στο ΄΄Μηδέν΄΄ όπως όλοι το γνωρίζουμε.
Ο Ναυτικός Όμιλος Γιαννιτσών είναι το μοναδικό Ναυταθλητικό Σωματείο του Νομού Πέλλας και είναι μακράν το πρώτο Αθλητικό σωματείο σε Πανελλήνιες διακρίσεις. Οι κωπηλάτες και κωπηλάτριες μας έχουν κατακτήσει περισσότερα από 150 πανελλήνια μετάλλια. Έχουν κατακτήσει επίσης μέσα από την συμμετοχή τους στην Εθνική Ομάδα, Παγκόσμιες, Πανευρωπαϊκές, Μεσογειακές και Βαλκανικές διακρίσεις όπως και μία συμμετοχή σε Ολυμπιακούς Αγώνες, στην Ατλάντα των ΗΠΑ το 1996 με έναν από τους κορυφαίους Έλληνες κωπηλάτες όλων των εποχών και κορυφαίο Αθλητή, φυσικά του Ομίλου μας, Γιάννη Κουρκουρίκη.
Αν και ήμουν Κωπηλάτης του Ομίλου πολλά χρόνια πριν, κοντά στην Ίδρυση του, δεν νομίζω ότι είμαι ο ιδανικός να αφηγηθώ όλη την Ένδοξη Ιστορία του και δεν θέλω να σας κουράσω με λόγια γιατί πιστεύω ότι η εικόνα εξιστορεί καλύτερα αυτά τα 35 Υπερήφανα Χρόνια Διακρίσεων και Προσφοράς στον Αθλητισμό της περιοχής μας.  Σας καλώ να παρακολουθήσουμε ένα Video που έχουμε φτιάξει για τα 35 ένδοξα χρόνια του Ναυτικού Ομίλου Γιαννιτσών και είναι αφιερωμένο σε όλους τους Αθλητές και Αθλήτριες που εμφανίζονται σε αυτό.
Βραβεύσεις

Ξεκινάμε με την σημαντικότερη ίσως σημερινή βράβευση γιατί πιστεύουμε ότι δίχως τον άνθρωπο που θα καλέσω ευθύς αμέσως, δεν θα είχε γίνει τίποτε από όλα όσα είδατε στο Video προηγουμένως.
Παρακαλώ τον Κυριάκο Παπαδόπουλο να έρθει να παραλάβει Τιμητική Πλακέτα εκ μέρους του Ομίλου που Ίδρυσε, μαζί με τον Γιάννη Γεωργιάδη, πριν από 35 χρόνια.

Επειδή πιστεύουμε ότι η Ηθική Αναγνώριση αποτελεί Ύψιστη Τιμή για έναν Αθλητή πέρυσι βραβεύσαμε τον κορυφαίο Κωπηλάτη στην Ιστορία του ΝΟΓ, τον Γιάννη Κουρκουρίκη. Σήμερα τιμούμε 2 Κωπηλάτες που για πάνω από 15 χρόνια χάρισαν στον Όμιλο μεγάλες επιτυχίες και τον έβαλαν πολλές φορές στο βάθρο των Νικητών.
Δύο Μεγάλοι Αθλητές με τεράστια προσφορά στον ΝΟΓ, στο Video που παρακολουθήσαμε πριν από λίγα λεπτά, τους είδατε να αγωνίζονται και να πανηγυρίζουν σχεδόν σε όλες τις φωτογραφίες μέχρι και το 2003. Κατέκτησαν πολλά Πανελλήνια μετάλλια για λογαριασμό του Ομίλου, αλλά και Διεθνείς Διακρίσεις συμμετέχοντας στην Εθνική Ομάδα. Είναι από αυτούς που πήραν λίγα και έδωσαν Πολλά στον ΝΟΓ.

Ο Φίλιππος Χρυσοχόου κατέκτησε: 6 Χρυσά, 6 Ασημένια και 3 Χάλκινα Πανελλήνια μετάλλια
Ο Φώτης Μπάλκογλου κατέκτησε: 5 Χρυσά, 6 Ασημένια και 3 Χάλκινα Πανελλήνια μετάλλια

Για να μην αδικούμε τα Διοικητικά στελέχη που έδωσαν και την ψυχή τους στον ΝΟΓ για πάρα πολλά χρόνια, φέτος ως ελάχιστη ένδειξη αναγνώρισης των Ανεκτίμητων Υπηρεσιών που προσέφερε για δεκαετίες καλώ τον Κυριάκο Χρυσοχόου για να παραλάβει Τιμητική πλακέτα. Μακάρι όλοι εμείς στο σημερινό Δ.Σ. να καταφέρουμε να προσφέρουμε όσα εσύ Κυριάκο !!!

Αγαπητοί φίλοι και φίλες,
Την χρονιά που μας πέρασε ο ΝΟΓ πήρε μέρος σε 8 Διασυλλογικούς Αγώνες σε διάφορες Πόλεις στην Ελλάδα και κατέκτησε 4 Χρυσά, 11 Ασημένια και 12 Χάλκινα μετάλλια συν 2 Χάλκινα Πανελλήνια μετάλλια, στην σημερινή εκδήλωση, στα πλαίσια της ετήσιας βράβευσης Αθλητών του, ο ΝΟΓ βραβεύει τους Αθλητές που κατέκτησαν Πανελλήνιες Διακρίσεις το 2013.
Ξεκινάμε με την Κατερίνα Μαξούρη η οποία κατέκτησε Χάλκινο μετάλλιο στο 4Χ Νεανίδων στην Α’ φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας που έγινε στο Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά, και επίσης Χάλκινο μετάλλιο στο 4Χ Κορασίδων στην Β’ φάση του Πανελλήνιου Πρωτ. Κωπηλασίας που έγινε στην λίμνη της Καστοριάς τον Αύγουστο.
Συνεχίζουμε με την Πηνελόπη Αλμπαντάκη η οποία κατέκτησε Χάλκινο μετάλλιο στο 4Χ Νεανίδων στην Α’ φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας που έγινε στο Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά, και επίσης Χάλκινο μετάλλιο στο 4Χ Κορασίδων στην Β’ φάση του Πανελλήνιου Πρωτ. Κωπηλασίας που έγινε στην λίμνη της Καστοριάς τον Αύγουστο.
Συνεχίζουμε με την Κατερίνα Σταυρακάκη η οποία κατέκτησε Χάλκινο μετάλλιο στο 4Χ Νεανίδων στην Α’ φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας που έγινε στο Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά.
Συνεχίζουμε με την Μαρία Σταυρακάκη η οποία κατέκτησε Χάλκινο μετάλλιο στο 4Χ Νεανίδων στην Α’ φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας που έγινε στο Κωπηλατοδρόμιο του Σχοινιά.
Συνεχίζουμε με την Ράνια Θωμαΐδου η οποία κατέκτησε Χάλκινο μετάλλιο στο 4Χ Νεανίδων στην Β΄ φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας που έγινε στην λίμνη της Καστοριάς τον Αύγουστο.
Συνεχίζουμε με την Κατερίνα Μπαλλή η οποία κατέκτησε Χάλκινο μετάλλιο στο 4Χ Νεανίδων στην Β΄ φάση του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας που έγινε στην λίμνη της Καστοριάς τον Αύγουστο.
Βραβεύουμε επίσης τον Κωπηλάτη μας Γιάννη Παπαχριστούδη γιατί αν και μόλις λίγο καιρό από το ξεκίνημα του στην κωπηλασία, μετά από Τεστ που έγιναν σε όλη την Ελλάδα, επιλέχθηκε μαζί με άλλους 45 Κωπηλάτες και Κωπηλάτριες, από την Ομοσπονδιακή Προπονήτρια Κα Δήμητρα Γιαννιού, για να συμμετάσχει σε Προπονητικό Κοινόβιο Ανάπτυξης που έγινε στο Αργοστόλι της Κεφαλονιάς από την Ελληνική Κωπηλατική Ομοσπονδία.
Θέλουμε επίσης να απονείμουμε 2 ακόμη τιμητικά βραβεία ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για τις πολύτιμες υπηρεσίες που προσέφεραν στον ΝΟΓ σε μια εποχή που όλοι διστάζουμε να ζητήσουμε βοήθεια.
Ο καλός Φίλος Βασίλης Βασιλειάδης και ο γιός του Άγγελος με τα ειδικά μηχανήματα που διαθέτει η εταιρεία τους ΟΔΟΤΕΚ ΟΕ βοήθησε τα μέγιστα και αφιλοκερδώς, στον καθαρισμό αγωνιστικού στίβου του Λουδία από καλάμια και νούφαρα σε μια δύσκολη χρονικά στιγμή για την επιτυχημένη διοργάνωση των Διεθνών Αγώνων Κωπηλασίας που διοργάνωσε ο ΝΟΓ το 2013 και δεν θα ήταν εφικτή η πραγματοποίηση τους χωρίς την Πολύτιμη βοήθεια τους.
Επίσης ως ένδειξη ελάχιστης ευγνωμοσύνης απονείμουμε τιμητική πλακέτα στην εταιρεία: Πένογλου – Δουβαντζής ΙΚΤΕΟ Γιαννιτσών ΕΠΕ για την πολύ ευγενική τους χορηγία κατά το προηγούμενο έτος αναγνωρίζοντας την σπουδαιότητα του Ναυτικού Ομίλου Γιαννιτσών σε μια χρονική στιγμή που σπανίζουν τέτοιου είδους κινήσεις. Ελπίζουμε να ήμασταν αντάξιοι των προσδοκιών τους και να μην τους απογοητεύσαμε.

Κυρίες και Κύριοι θα ήθελα τέλος να ευχαριστήσω αυτούς που μας βοήθησαν την χρονιά που πέρασε.

·         Τον Χειρουργό Παθολόγο Κο Αθανάσιο Τσολπάκη και
·         Τον Χειρουργό Ορθοπεδικό Κο Στράτο Γεωργόπουλο
·         Τον Καρδιολόγο Κο Νίκο Γαλάνη
·         Τον  Κώστα Μπαλτζίδη και την εταιρεία Κουφωμάτων Aloumil Center Από την Κρύα Βρύση.
·         Το Τουρ. Γραφείο Χρυσίδης Travel στα Γιαννιτσά.
·         Το κατάστημα ΓΕΡΜΑΝΟΣ στα Γιαννιτσά
·         Το κατάστημα VORAS ACTION στα Γιαννιτσά και στην Αριδαία
·         Το κατάστημα Ηλεκ. Υπολ. και παράρτημα της CYTA του Χρήστου Χατζημιχαηλίδη στα Γιαννιτσά.
·         Το εστιατόριο ‘’το ΜΑΓΕΙΡΙΟ’’ στα Γιαννιτσά
·         Την Πέλλα τηλεόραση και Πέλλα FM.
·         Το Studio Papadopoulos - Φωτογραφήσεις
·         Tην εφημερίδα ‘’Λόγος της Πέλλας’’ και προσωπικά τον Κο Πανίδη.
·         Την εφημερίδα ‘’τα Γιαννιτσά’’ και ‘’Πρωινή του Νομού Πέλλας’’ του Κου Βαγουρδή.